28.12.2016

Vartalovoideprojekti 2017

Vuoden 2016 tammikuussa tein itseni kanssa sopimuksen yrittää olla koko vuoden ostamatta vartalovoiteita tai kynsilakkoja. Näitä oli pikku hiljaa kertynyt varastoihini mieletön määrä. Keskittyisin vain ja ainoastaan käyttämään tuotteita, mitä varastoistani löytyy. Ajattelin nyt käydä läpi, miten hyvin onnistuin vartalovoiteiden kanssa.



Tähän sopimukseen itseni kanssa sisältyi kuitenkin muutama poikkeus:

     - yllätysboxeista en luovu, joten niistä tulee mitä tulee
     - ulkomaan reissuilta saan ostaa mitä haluan
     - jos on tyyliin "kerran elämässä" mega-ale, myös silloin on lupa ostaa


Uusia vartalovoiteita kertyi vuonna 2016 yhteensä 13 kappaletta: 

     - Livboxeista tuli viisi
     - sain tuliaisina yhden minikokoisen Ritualsin
     - Ruotsin reissulta tuli yksi mini-Rituals lehtiostoksen kaupanpäällisenä 
     - Tallinnasta ostin kaksi Fruttinin voidetta
     - Yves Rocherilta sain syntymäpäivälahjana yhden voiteen
     - joulukalenterista tuli kolme minikokoista tuotetta

Mistä olen erityisen ylpeä on se, että syksyiseltä Kanarian reissulta en vartalovoiteita ostanut yhtään.

Näistä tulokkaista olen 7 kappaletta käyttänyt, mutta kaikki muut tänä vuonna käyttämäni voiteet ovat siis vanhempaa vuosimallia kuin 2016. Vuosi meni kuitenkin kaiken kaikkiaan mielestäni erittäin hyvin. Sain varastojani todella paljon käytettyä eikä ostorajoituksen suhteen ollut oikeastaan edes vaikeata (tosin ostohimot keskittyivät sitten tietenkin muualle).


Laskin loppuneiden tuotteiden postauksistani (+ joulukuu), että vuonna 2016 olen käyttänyt yhteensä 33 vartalovoidetta, se on aika hurja määrä. Näissä laskelmissa en tehnyt eroa isojen ja pienten pakkausten välillä, mutta suurin osa oli täysikokoisia tuotteita. Laskin myös, että minulla on vielä varastoissani 14 täysikokoista ja kolme minikokoista tuotetta.

Tässä ovat jäljellä olevat tuotteeni ja näistä ainoastaan takarivissä oleva Yves Rocherin Neroli Perfumed Lotion on korkattuna tällä hetkellä:


Vuoden 2017 lupaus kuuluu niin, että en tule ostamaan uusia vartalovoiteita ennen kuin olen näistä vanhoista jäljellä olevista käyttänyt 9 täysikokoista pois. Tosin samat yllämainitut kolme poikkeuslupaa ovat voimassa. Fakta on kuitenkin se, että ilman rasvaa en voi olla, joten jätän pelivaraa sen viiden rasvan verran. Tosin uskon, että boxeistakin näitä tulee. Nykyiset voiteenihan ovat kuitenkin siis melkein kaikki vuodelta 2015, joten on jo aikakin käyttää pois. Luulisin kuitenkin, että kaikki ovat vielä hyvissä voimissaan ja jos käytän voiteita pois samaa vauhtia vuonna 2017, niin ei tässä projektissa kovin kauaa enää mene.

Tämä ei ole ainoa uudenvuodenlupaukseni vaan aion rajoittaa ostojani muidenkin tuoteryhmien kohdalla, niissä tähtäimenä koko vuodeksi. Aloitan myös mm. uuden kynsilakkaprojektin ja kerron samalla, miten niiden suhteen lupausten kanssa kävi vuonna 2016. Ihanaa illan jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti