8.3.2020

Jolie Box -projektin finaali + 12 kahdessa kuukaudessa -projektin aloitus

Nyt tulee pitkä postaus, sillä käyn kahta projektia lävitse. Aluksi Jolie Box -projektistani, jonka aloitin tammikuun alussa ja jossa tarkoituksena oli parin kuukauden ajan käytellä Jolien yllätyslaatikoista tulleita tuotteita. Ne kun ovat noin yleensä ehkä vähän nopeammin pilalle meneviä ja sitten ihan vain senkin vuoksi, että niiden käyttöön tulisi oikeasti keskityttyäkin. Projektit ovat aina hyviä sellaiseen eli saa buustia tuotteille, jotka ehkä muuten vain makoilisivat paikoillaan. Tavoitteena oli saada vähintään kymmenen tuotetta käytettyä ja lisäksi muutamille muille käyttöä, josta on hyvä jatkaa. Tässä oli lähtökohta eli tammikuun alussa Joliesta tulleita tuotteita oli itselläni jäljellä 38 kappaletta:

Muutamaa olin käytellyt enemmän, muutamaa vähemmän, mutta suurin osa näistä oli korkkaamattomia.

Yleensä olen esitellyt ensin projektissa loppuneet tuotteet, mutta nyt laitan tähän ensin sellaiset, joihin en koskenut kertaakaan koko tammi-helmikuun aikana:

Näitä on yhteensä 14 kappaletta, mikä tarkoittaa, että 24 tuotteeseen on tullut viime aikoina tartuttua. Näistä kuvasta näkyvistäkin suurin osa on sellaisia, että en olisi malttanut olla korkkaamatta, mutta joku tolkku täytyi pitää. Loppujen lopuksi luulen, että ei näistä Joliesta tulleista tuotteista jää laatikoihin pyörimään ikuisuuksia muuta kuin nuo kynsilakat ja ehkä meikit. Kynsilakkojakin on toki tullut käytettyä, ovat ihania, mutta ei tämän projektin aikana. Muut kuvassa näkyvät ovat korkkaamattomia.

Tässä tulisivat nyt sitten ne loppuneet:

Whamisa Organic Flowers Hand Cream (09/2019)
Whamisa Organic Flowers Water Cream (07/2019)
Evolve Nourishing Hair Elixir (03/2019)
Patyka Dark Spot Correcting Serum (06/2019)
Frantsila Organics Säteilevä Katse Silmänympärysvoide (10/2018)
Muru Muru Kasvovesi (09/2019)
Estelle & Thild BioCalm Comforting Rescue Oil (08/2019)
Weleda Pomegranate 24h Roll-On Deodorant (08/2018)
Inari Midsummer Magic Moisture Boost -näyte (10/2018)
Beauty Made Easy After Party Peel-Off Face Mask Powder (12/2018)
Uoga Uoga Make It Happen Shower Gel With Lime And Mint Oils (05/2019)
Mádara Infusion Blanc Supreme Hydration Body Lotion (08/2019)

Yhteensä sain käytettyä 12 tuotetta eli projektini onnistui yli tavoitteiden. Osa näistä oli aivan ihanaa luksusta, mutta oli myös suuria pettymyksiä. Niistä asioista kuitenkin lisää loppuneiden tuotteiden esittelyissä. Erityisen iloinen olen muutaman ikuisuustuotteen loppumisesta eli Evolven hiusöljy, Weledan dödö, Inarin voidenäyte ja After Party -naamio. Varsinkin Whamisaa, Patykaa ja Muru Murua ostaisin viivana lisää.

Tässä vielä tuotteet, joita ehdin loppuneiden lisäksi käyttelemään:

Näitä on myös yhteensä 12 ja näistä ainakin Zuii, Luvially, Butterfly, Sophie La Girafe Baby ja Patykan vartalovoide ovat jo sen verran käytetyt, että voivat loppua ehkäpä vielä maaliskuun puolella.  

Tässä Luviallyssa meni tuo mekanismi jotenkin rikki, enkä saanut sitä enää toimimaan. Tästä johtuen sen käyttöön tuli tuossa kahden kuukauden aikana noin kuukauden paussi, jonka jälkeen vasta jaksoin alkaa sitä tuolta tuubista kaivelemaan. Itse huulirasvahan on aivan ihanaa tavaraa, joten onneksi onnistuu näinkin ja saan käytettyä tuotteen loppuun.

Alima Puren luomiväriinkin tuli tartuttua useasti, mistä olen erityisen ylpeä. Luomivärisaralla on ollut aika heikkoa viime aikoina, en ole jaksanut vaivautua.

Sellainen oli tämä projekti ja aivan mahtavaa näitä tuotteita oli käytellä ja samalla saada tätä alkuperäistä pinoa vähän pienemmäksi. Näiden kohdalla todellakin tuntui, että ”pelastan” näitä tuotteita käyttämällä ne, eikä tarvitse heitellä pilaantuneina roskiin. Tarkistan tilanteen jälleen tässä jossain vaiheessa vuotta, montako tuotetta näistä on vielä kaapissa jäljellä.

12 kahdessa kuukaudessa -projekti

Ja koska rakastan projekteja, tänä vuonna tarkoituksenani on vuoden kestävän 10 in 2020 -projektin rinnalla tehdä useampia pienempiä rykäisyjä, jotta pysyy tämä momentum päällä. Maaliskuun alusta aloitin nyt sitten jo seuraavan kaksi kuukautta kestävän projektin eli '12 kahdessa kuukaudessa':

Pacifica Island Life Natural Mineral Eyeshadow (Ipsy 05/2017)
Bellápierre Banana Setting Powder (LF Beauty Box 01/2019)
Essence Satin Touch Blush – 20 Satin (Ipsy 10/2017)
MAC Prep+Prime Natural Radiance Illuminating Base (Ipsy 11/2017)
Doucce Punk Volumizer Mascara (LF Beauty Box 02/2019)
EM Cosmetics Infinite Lip Cloude – Rose Nude (Ipsy 11/2017)
PureHeals Propolis 80 Cream (Ipsy 02/2018)
Monu Skin Line Smoothing Night Renewal Complex (LF Beauty Box 10/2018)
Ren Evercalm Global Protection Day Cream (LF Beauty Box 11/2018)
Elemis Papaya Enzyme Peel (LF Beauty Box 11/2018)
Philip Kingsley Maximizer (LF Beauty Box 02/2019)
Vitamasques Diamond Gold Dust Brightening Sheet Mask (LF Beauty Box 01/2019)

Mukaan otan kaksitoista tuotetta, mutta tällä kertaa tavoitteena on saada näille lähinnä vain sitä käyttöä. Muutaman näistä saan todellakin loppumaan (esim. naamio, ripsari, luomiväri), mutta tärkeintä on saada sitä käyttöä ja yrittää muistaa keskittyä näihin. Haluan kuitenkin saada edelliset samaa kategoriaa olevat vielä käytettyä ensin alta pois (esim. ylempänä mainitut Joliesta tulleet Butterfly ja Sophie La Girafe).

Nämä 12 tuotetta ovat kaikki tulleet joko Ipsy Bagista tai Lookfantastic Beauty Boxista. Viimeinen tilaamani Ipsy Bag on helmikuulta 2018 ja viimeinen LF Beauty Box maaliskuulta 2019. Joulukuussa 2019 laskin, että Ipsystä tulleita tuotteita on minulla jäljellä vielä 9 (pitää edelleen paikkansa) ja LF Beauty Boxin tuotteita 22 kappaletta. Näistä on muutama sen jälkeen käytetty. Kuten yläpuolelta näkyy, kaikki projektiin valitsemani tuotteet ovat ainakin yli vuosi sitten tulleita, joten on todellakin aika ottaa näidenkin kanssa rykäisy ja projektin jälkeenkin toivottavasti aktiivinen käyttö jatkuu. Tässä vielä vähän lähempää alkutilannetta:

Nämä kuvassa näkyvät 9 tuotetta ovat korkkaamattomia tai muutaman kerran testattuja (Essence + EM-huulilakka). Näissä neljässä ovat vielä sinetitkin:

Ihan sormet syyhyää päästä nuo kaikki vihdoinkin korkkaamaan.

Tässä Essencen alkutilanne:

Näitä kolmea olen käytellyt enemmänkin:

Philip Kingsley oli jo A to Z -projektissa, mutta en nähnyt sille oikein tarvetta, joten eihän sen käytöstä mitään tullut. Siitä on ehkä puolet jäljellä. Nyt yritän pärjätä vain tämän kanssa, enkä käytellä hiuspuuteria tms. tuuheuttavaa.

Banaanipuuteri on myös ehkä puolessa välissä purkkia, mutta ei tämä täynnä alunperin ollutkaan. Tätä olen kyllä joitakin kertoja siis käytellyt ja on vaikuttanut ihan hyvältä. Se on vaan tämän kohdalla se, että en muista tätä ikinä, joten toivottavasti tämän projektin myötä alkaisin muistamaan.

Tästä luomiväripaletista haluaisin saada tuolle toiselle sävylle vasemmalta lisää käyttöä ja varmaankin se sitä myöden myös loppuu, koska näkyy jo pannukin ja on melko puuterista ainetta. Samalla tulee kuitenkin käytettyä varmasti noita muitakin nappeja.

No katsotaan, mitä tästä tulee. Muutamia tuotteita olen näistä jo alkanut käyttelemään ja vaikuttavat ihan lupaavilta. Palaan asiaan taas parin kuukauden päästä. Rentouttavaa sunnuntaita!

4 kommenttia:

  1. Nämä pikku purkit ja isommatkin on kyllä ikuisuuskohde käyttää :D Onko sulla joku Excel-taulukko mistä tiedät mikä on tullut milloinkin ja mistäkin? Patykan tuotteet on olleet mun suosikkeja sillon, ku Jolie Box vielä tuli, tuo vartalovoide on yks parhaita kroppavoiteita mitä oon ikinä käyttäny :) Mulle tulee enää ex-Bette Box eli Goodiebox, joten pitäis olla hieman helpompi käytellä noita tuotteita loppuun, ku joka kuu ei puske kolminkertaista määrää tuotetta tilalle! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä niin monta ikuisuustuotetta tullut noista boxeista, että ei ihan yhdellä tai kahdellakaan projektilla niistä selviä ;) Kunhan nyt jotain käyttöä tulee, niin on jo plussaa.
      Ei ole exceliä, ihan selailen tätä blogiani tai joskus joudun turvautumaan googleen, kun en muista, tuliko Livistä, Bettestä vai Glossysta... :D
      Tuo Patykan kroppavoide loppui itseltänikin juuri ja oli aivan ihana! Ikävä tulee! :)
      Sinäkin olet sitten luopunut melkein kaikista boxeista :) Kyllä se vaan helpottaa, kun niitä tuotteita ei putkahtele ovista ja ikkunoista. Sitten jossain vaiheessa saa taas alkaa miettimään, mitä Goodieboxin rinnalle ;)

      Poista
  2. Jee, projekteja :D

    Mie aloitin nyt yhden projektin, jota käyn läpi vain Instagramissa. Valitsin neljä tuotetta ja kuukauden välein sitten päivityksiä aiheeseen, otin ylös jopa alkupainot ja erikseen tuotteen määrän pakkauksessa :D

    Harmi, kun ei ole niin tarkkaa vaakaa, että saisi grammalleen painoja, mutta näillä mennään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin kiva aloittaa taas uusi projekti :) Nämä parin kuukauden lyhyemmät ovatkin hauskoja, ei ehdi kyllästymään niihin tuotteisiin!
      Oii... käväisin katsastamassa sinun projektin instan puolella ja mielenkiintoiset tuotteet (itselleni tuntemattomat) olet valinnut!
      Itselläni on tuo punnitseminen myös käynyt mielessä.. esim. nyt noiden puuteristen tuotteiden kanssa olisin voinut sen tehdä, mutta kas kummaa, kun unohtui. Olisi kiva, koska näkisi ihan konkreettisesti, paljonko on käyttänyt :) Kiva seurata, miten sinulla homma etenee, tsemppiä :)

      Poista